Biefstuk met Béarnaisesaus

 

Zoek hier naar makkelijke eenvoudige kerstrecepten

Biefstuk met Béarnaisesaus

De meeste mensen vinden biefstuk met Béarnaisesaus wel lekker, en het wordt daarom ook vaak gegeten met het kerstdiner. Maar om nou alleen maar biefstuk met patat te serveren wordt zo langzamerhand wel wat saai. Daarom hier twee biefstuk recept met een twist, waarvoor je niet uren voor hoeft te kokkerellen. We gaan hier uit van 4 personen. Let op: het eerste recept is vrij machtig. Dus hou er rekening mee dat je overdag niet te veel snoept.

Biefstuk met Béarnaisesaus

ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 6 biefstukken van 2 cm dik
  • 30 ml droge sherry
  • voor de béarnaisesaus
  • 60 ml dragonazijn
  • 60 ml appelcider
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 30 g Franse dragon, fijngehakt
  • 3 eidooiers
  • 180 g boter, in blokjes

Makkelijk Eenvoudig te maken

Hou in je achterhoofd dat je een kerstdiner makkelijk en eenvoudig moet maken. Een makkelijk en eenvoudig kerstdiner wordt meestal beter en lekkerder gevonden dan een uitgebreid 8 gangen diner waarbij men uren aan tafel moet zitten. En vaak zijn etenswaren uit een potje of blikje net even makkelijk om de tijdsdruk te verminderen. En echt, als ze het niet weten, proeft men het echt niet.

Bereiding Recept

Kook voor de saus de azijn, cider, sjalotjes en 1 eetlepel van de gehakte dragon 5-10 minuten in een kleine pan op middelhoog vuur, tot er nog circa 60 ml over is. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.

Klop de eidooiers boven een kom kokend water door het azijn-cidermengsel. Voeg 1 eetlepel van de boter toe. Kook het geheel 1-2 minuten op heel laag vuur; laat de saus niet koken, want dan schiften de eidooiers.

Voeg de resterende boter blokje voor blokje aan het mengsel toe en klop tot de boter is gesmolten en in de saus is opgenomen. Roer de resterende dragon erdoor. Houd de saus warm.

Smelt de boter op hoog vuur in een gietijzeren koekenpan. Bak de biefstukken aan beide zijden bruin. Schenk de sherry erbij en bak het vlees nog 5 minuten als u ze rood wilt vanbinnen, en iets langer voor beter doorbakken.

Leg ze op voorverwarmde borden. Serveer ze direct en serveer de béarnaisesaus er apart bij.

béarnaisesaus

Deze klassieke Franse saus, van eidooiers en boter, wordt gekenmerkt door de azijn- en dragonsmaak. Hij past van nature het beste bij biefstuk, maar smaakt ook heerlijk bij andere soorten gegrild vlees.

Bron:okoko

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.