Biefstuk met Stroganoffsaus
Zoek hier naar makkelijke eenvoudige kerstrecepten
Biefstuk met Stroganoffsaus
De meeste mensen vinden biefstuk met stroganoffsaus wel lekker, en het wordt daarom ook vaak gegeten met het kerstdiner. Maar om nou alleen maar biefstuk met patat te serveren wordt zo langzamerhand wel wat saai. Daarom hier twee biefstuk recept met een twist, waarvoor je niet uren voor hoeft te kokkerellen. We gaan hier uit van 4 personen. Let op: het eerste recept is vrij machtig. Dus hou er rekening mee dat je overdag niet te veel snoept.
Biefstuk met Stroganoffsaus
ingrediënten
- 4 eetlepels boter
- 1 ui, gesnipperd
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 paprika's, in blokjes
- 125 g champignons, in plakjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepels wodka
- 200 ml crème fraîche
- 4 biefstukken, op kamertemperatuur
- 4 takjes verse peterselie
Makkelijk Eenvoudig te maken
Hou in je achterhoofd dat je een kerstdiner makkelijk en eenvoudig moet maken. Een makkelijk en eenvoudig kerstdiner wordt meestal beter en lekkerder gevonden dan een uitgebreid 8 gangen diner waarbij men uren aan tafel moet zitten. En vaak zijn etenswaren uit een potje of blikje net even makkelijk om de tijdsdruk te verminderen. En echt, als ze het niet weten, proeft men het echt niet.
Bereiding Recept
Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en fruit hierin de ui met het paprikapoeder, de paprika, champignons en knoflook ca. 5 minuten. Bak de tomatenpuree ca. 1 minuut mee. Verwarm de wodka en crème fraîche in de saus mee en breng deze op smaak met zout en peper.
Verhit de overige boter in een koekenpan, kruid de biefstuk met peper en bak deze op hoog vuur in ca. 4 minuten rondom bruin en rosé van binnen. Verdeel de biefstukken over vier borden en bestrooi ze met zout. Schep de saus over het vlees en garneer het gerecht met een takje peterselie. Lekker met sperziebonen en aardappelkroketjes.
Bron:okoko
Reactie plaatsen
Reacties