Zeewolf met Wijnsaus
Zoek hier naar makkelijke eenvoudige kerstrecepten
Zeewolf met Wijnsaus
Het kerstdiner leent zich uitstekend voor chique visgerechten. Met deze recepten zet je de lekkerste zeewolf met wijnsaus op tafel en maak je van jouw kerstavond echt een feest. Bekijk hier onze topselectie.
Zeewolf met Wijnsaus
ingrediënten
Makkelijk Eenvoudig te maken
Hou in je achterhoofd dat je een kerstdiner makkelijk en eenvoudig moet maken. Een makkelijk en eenvoudig kerstdiner wordt meestal beter en lekkerder gevonden dan een uitgebreid 8 gangen diner waarbij men uren aan tafel moet zitten. En vaak zijn etenswaren uit een potje of blikje net even makkelijk om de tijdsdruk te verminderen. En echt, als ze het niet weten, proeft men het echt niet.
bevat per portie
- energie 555 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 3 g
- vet 46 g
Zeewolf met Wijnsaus Recept
- In steelpan sjalot met azijn, wijn en visfond op matig vuur 15-20 min. laten inkoken tot 2-3 el vocht. Crème fraîche erdoor roeren en roomsaus al roerend aan de kook brengen. Pan van vuur nemen en tot gebruik wegzetten.
- Oven voorverwarmen op 200 °C. Zeewolf in 4 gelijke stukken snijden en naar smaak met zout en peper inwrijven. In koekenpan 50 g boter verhitten en vis op hoog vuur in 2-3 min. bruinbakken, halverwege keren. Vis op ingevette bakplaat (of in ovenschaal) leggen en bieslook erover strooien. Anijsdrank en citroensap erover sprenkelen en vis bestrooien met zout en peper. Bakvet uit koekenpan erover schenken (eventueel aanbaksels eerst losroeren). In midden van oven zeewolf in 7-8 min. gaar laten worden. Roomsaus al roerend zachtjes verwarmen. Van vuur af rest van boter toevoegen en saus met staafmixer schuimig kloppen. Zeewolf op vier warme borden leggen en wat saus erover scheppen. Rest van saus in sauskom erbij serveren.
Bron:AH
Reactie plaatsen
Reacties