Biefstuk met Ei

 

Zoek hier naar makkelijke eenvoudige kerstrecepten

Biefstuk met ei

De meeste mensen vinden biefstuk met ei wel lekker, en het wordt daarom ook vaak gegeten met het kerstdiner. Maar om nou alleen maar biefstuk met patat te serveren wordt zo langzamerhand wel wat saai. Daarom hier twee biefstuk recept met een twist, waarvoor je niet uren voor hoeft te kokkerellen. We gaan hier uit van 4 personen. Let op: het eerste recept is vrij machtig. Dus hou er rekening mee dat je overdag niet te veel snoept.

Biefstuk met Ei

ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie, plus wat extra voor het ei
  • 180 g lendenbiefstuk, ca. 1 cm dik
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel boter
  • 1 kleine theelepel zoet paprikapoeder
  • 3 eetlepels witte wijn
  • 1/8 theelepel bloem
  • 1 ei
  • piri piri saus, om erbij te serveren

Makkelijk Eenvoudig te maken

Hou in je achterhoofd dat je een kerstdiner makkelijk en eenvoudig moet maken. Een makkelijk en eenvoudig kerstdiner wordt meestal beter en lekkerder gevonden dan een uitgebreid 8 gangen diner waarbij men uren aan tafel moet zitten. En vaak zijn etenswaren uit een potje of blikje net even makkelijk om de tijdsdruk te verminderen. En echt, als ze het niet weten, proeft men het echt niet.

Bereiding Recept

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schroei als de olie erg heet is de biefstuk aan een kant dicht. Draai de biefstuk om, bestrooi de geschroeide kant met zout en voeg knoflook en laurierblad toe. Zet het vuur hoog tot de steak goed dicht geschroeid is. Draai hem om en bestrooi de andere kant met zout.

Voeg boter en paprikapoeder toe, laat de boter rondtollen in de pan en schraap alles wat aankoekt los. Leg de knoflook op de biefstuk als hij dreigt te verbranden. Haal wanneer de boter goudbruin is, de biefstuk uit de pan, leg hem op een bord en dek hem losjes af met aluminiumfolie. Doe de wijn in de pan en laat even pruttelen. Verspreid een minieme hoeveelheid bloem over de pan en roer zodat er geen klonten ontstaan. Proef, wanneer de saus een beetje is ingedikt, of er meer zout of peper bij moet. Voeg een paar druppels water toe als de saus te dik is en zet het vuur even hoger. Je hebt een flinke hoeveelheid saus nodig dus laat hem niet te veel indikken.

Giet intussen een heel klein beetje olie in de kleinste steelpan met antiaanbaklaag die je in huis hebt, en verhit de olie. Breek het ei in de pan, strooi er wat zout op en laat op het vuur staan tot het eiwit een beetje bruin begint te worden en wat rafelig aan de randen. Leg een deksel op de pan zodat het ei nog een beetje door bakt en er een dun vliesje over de dooier komt maar de dooier nog steeds helder geel en vloeibaar is.

Leg het ei op de biefstuk en giet een flinke hoeveelheid saus op je bord. Strooi wat versgemalen zwarte peper over het ei en dien op met piri piri saus. Lekker met frites of gebakken aardappels om het ei mee op te deppen. Leg er eventueel wat krokant gebakken uienringen op.

Bron:okoko

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.