Gepeperde Zeewolf met Rozemarijnboter
Zoek hier naar makkelijke eenvoudige kerstrecepten
Gepeperde Zeewolf met Rozemarijnboter
Het kerstdiner leent zich uitstekend voor chique visgerechten. Met deze recepten zet je de lekkerste gepeperde zeewolf met rozemarijnboter op tafel en maak je van jouw kerstavond echt een feest. Bekijk hier onze topselectie.
Gepeperde Zeewolf met Rozemarijnboter
ingrediënten
Makkelijk Eenvoudig te maken
Hou in je achterhoofd dat je een kerstdiner makkelijk en eenvoudig moet maken. Een makkelijk en eenvoudig kerstdiner wordt meestal beter en lekkerder gevonden dan een uitgebreid 8 gangen diner waarbij men uren aan tafel moet zitten. En vaak zijn etenswaren uit een potje of blikje net even makkelijk om de tijdsdruk te verminderen. En echt, als ze het niet weten, proeft men het echt niet.
bevat per portie
- energie 445 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 0 g
- vet 34 g
Recept
-
- Naaldjes van takjes rozemarijn rissen en heel fijn hakken. In kom rozemarijn door 100 g boter roeren. Rozemarijnboter op stuk plasticfolie scheppen en er dikke rol van vormen. Folie strak om boterrol wikkelen, tot gebruik in koelkast bewaren. Peperkorrels in vijzel of met onderkant van zware pan pletten en op plat bord strooien. Zeewolffilets inwrijven met zout en stevig in peper drukken.
- In koekenpan olie verhitten. Vis aan beide kanten in ca. 4 minuten lichtbruin en gaar bakken. Vis op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warm houden. Sherry bij bakvet schenken en hiermee aanbaksels losmaken. Met garde rest van boter erdoor kloppen. Rozemarijnboter uit folie nemen en er 4 dikke of 8 dunne plakken van snijden. Vis over vier borden verdelen, saus erover lepelen. Op elke zeewolffilet plakje(s) rozemarijnboter leggen. Lekker met doperwtjes en gebakken aardappelen.
Bron:AH
Reactie plaatsen
Reacties